ELEKTRONISCH DIVERSITEIT VISUM TOEGANGSFORMULIER Vorm: DS-5501 (herziening DV-2021)

Part One - Deelnemer Informatie

1. Naam
2. Geslacht
 
 
3. Geboortedatum
4. Stad waar je geboren bent

Vul alleen geboorteplaats in. Ga niet naar district / provincie / provincie / staat.

Geboortestad

5. Land waar je geboren bent
6. Land van geschiktheid voor het DV-programma
Het land waar u in aanmerking komt, is normaliter hetzelfde als uw geboorteland. Het land waar je in aanmerking komt, is NIET gerelateerd aan waar je woont. Als u bent geboren in een land dat niet in aanmerking komt voor het DV-programma, gaat u naar Toelichting bij het land van geschiktheid om te kijken of er in uw geval een andere optie beschikbaar is.
Claim je dat je in aanmerking komt voor het land waar je bent geboren?
Als dit niet het geval is, moet u het land invoeren waarvan u aanspraak wilt maken
7. Paspoort
Om een inzending voor het Diversity Visa-programma in te dienen, moet u momenteel in het bezit zijn van een geldig, niet verlopen paspoort uit uw land van nationaliteit, tenzij vrijgesteld (zie hieronder). Beantwoord A of B.

A) Paspoortinformatie

Naam op paspoort:

Paspoortnummer

Paspoort verloopdatum:
Land / autoriteit van uitgifte

B) Vrijstelling van paspoort

Ik begrijp dat als later wordt vastgesteld dat ik niet ben vrijgesteld van de paspoortvereiste, ik mogelijk gediskwalificeerd kan worden voor het Diversity Visa-programma.
8. Deelnemer foto

Foto's moeten worden ingediend op het moment van eDV-invoer. Foto's die niet voldoen aan alle specificaties, inclusief maar niet beperkt tot de recentheid van de foto's, de samenstelling van de foto's en onaanvaardbare achtergronden, zijn reden voor diskwalificatie van de gehele inzending. Elke manipulatie van foto's die de gelaatstrekken verandert, is reden voor diskwalificatie van de gehele inzending. Zie voorbeelden op de pagina Fotovoorbeelden.

Raadpleeg de Instructies voor het 2020 Diversity Immigrant Visa-programma (DV-2020) voor technische specificaties en samenstellingsspecificaties voor het digitale beeld.

U gebruikt een van de volgende methoden om de afbeelding in eDV in te voeren:

  • Neem een nieuw digitaal beeld,
  • Gebruik een digitale scanner om een ingezonden foto te scannen.

Link naar foto-instructies / foto-voorbeelden pagina

Als u op de knop 'Nieuwe foto kiezen' klikt, kunt u zoeken naar en het bestand kiezen dat de foto opslaat. Eenmaal gekozen, worden de bestandsnaam en de foto weergegeven. Als de foto niet correct is, klik dan op de knop 'Nieuwe foto kiezen' om een nieuw bestand te kiezen.

Kies Nieuwe foto
9. Post adres
10. Land waar je nu woont
11. Telefoonnummer
12. E-mailadres
(OPMERKING: Dit e-mailadres wordt gebruikt om u aanvullende informatie te geven als u bent geselecteerd.)
13. Wat is het hoogste niveau van onderwijs dat je hebt bereikt, vanaf vandaag?
Je moet minimaal een middelbare schooldiploma hebben dat overeenkomt met de voltooiing van een volledige opleiding (beroepsscholen of gelijkwaardigheidsgraden zijn niet acceptabel) of een geschoolde arbeider in een beroep waarvoor je minimaal twee jaar opleiding of ervaring moet hebben om je te kwalificeren ( bezoek http://www.onetonline.org/ om te zien of uw beroep in aanmerking komt) voor een diversiteitsvisum.
14. Wat is uw huidige burgerlijke staat?
Juridische scheiding is een regeling wanneer een paar getrouwd blijft maar uit elkaar gaat, na een gerechtelijk bevel. Als u en uw echtgenoot wettelijk gescheiden zijn, kan uw partner niet via het Diversity Visa-programma met u immigreren. U wordt niet bestraft als u kiest voor de naam van een echtgenoot van wie u wettelijk gescheiden bent.
Als u niet wettelijk gescheiden bent door een rechterlijk bevel, moet u uw echtgenoot opnemen, zelfs als u van plan bent om te scheiden voordat u het Diversiteitsvisum aanvraagt. Het nalaten om uw in aanmerking komende echtgenoot te vermelden is reden voor diskwalificatie.
Als uw echtgeno (o) t (e) een Amerikaanse staatsburger of wettige permanente inwoner is, vermeld hem / haar dan niet bij uw deelname.
15. Aantal kinderen
Kinderen zijn alle biologische kinderen, wettelijk geadopteerde kinderen en stiefkinderen die ongehuwd zijn en jonger dan 21 jaar op de datum waarop u uw inzending indient. U moet alle in aanmerking komende kinderen opnemen, ook als ze niet bij u wonen of als zij niet van plan zijn om een Diversiteitsvisum als uw afgeleide aan te vragen. Het nalaten om alle in aanmerking komende kinderen te vermelden is reden voor diskwalificatie. Als uw kind een Amerikaanse staatsburger of wettige permanente bewoner is, vermeld hem / haar dan niet in uw inzending.